У початок

Індія може долучитися до обмеження цін на російську нафту – ЗМІ

Індія може обмежити імпорт нафти з росії у разі запровадження додаткових санкцій ЄС проти її покупців або ж у разі, якщо ціна на російську нафту перевищить встановлене «Великою сімкою» обмеження на рівні $60 за барель.

Про це повідомляє видання Telegraph India з посиланням на представників Міністерства нафти та промисловості Індії, передає «Бізнес.Цензор».

Співрозмовники видання зауважили, що наразі обмеження цін не вплинуло на імпорт російської нафти в Індію, оскільки поточна ціна на неї становить $53-56 за барель.

При цьому росія залишається провідним експортером нафти в Індію третій місяць поспіль. За даними компанії Vortexa, торік у грудні росія експортувала в Індію рекордні обсяги нафти – 1,17 млн барелів на добу (б/д). Це на 24% більше, ніж у листопаді минулого року, причому основними покупцями були приватні нафтопереробники.

Індія залишається найбільшим імпортером російської нафти протягом трьох місяців. За даними Refinitiv Eikon, у листопаді постачання Urals в Індію зросли до 3,7 млн тонн і досягли рекордних 53,2% від загального обсягу навантажень нафти цього сорту через морські порти, зауважує «Коммерсант».

Агентство Reuters повідомляло, що росія продає Індії нафту із дисконтом $12-15 на барелі.

Як повідомлялося, за даними Bloomberg, 6 січня нафта Urals торгувалася за $37,80 за барель, а Brent того ж дня коштувала $78,57 за барель. Як зазначало агентство, росія фактично опинилася у «заручниках» у двох найбільших покупців – Китаю й Індії.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти