У початок

На Закарпатті судитимуть колишніх працівників нафтобази за розкрадання пального

У Закарпатській області організовану групу з числа колишніх працівників нафтобази судитимуть за систематичне розкрадання пального зі збитками у понад 1,4 млн грн. Про це йдеться у повідомленні Закарпатської обласної прокуратури, оприлюдненому на її сторінці у Facebook.

Як зазначається у повідомленні, Закарпатська обласна прокуратура спрямувала до суду обвинувальний акт щодо шістьох колишніх співробітників підрозділу нафтобази за фактом систематичного розкрадання пального в складі організованої групи (ч. 5 ст. 185, ч. 2 ст. 15 КК України).

«За даними слідства, під час воєнного стану обвинувачені здійснювали крадіжки нафтопродуктів із підприємства з метою їх подальшої реалізації. Для цього таємно здійснили врізку в трубопровід і за допомогою спеціального обладнання викачували до 2,5 тис. літрів пального за раз», – повідомляє облпрокуратура.

Згідно з повідомленням, торік задокументовано кілька таких фактів, а на початку жовтня чотирьох осіб зі складу організованої групи затримали «на гарячому» – під час чергової спроби крадіжки. Ділки встигли викачати понад 1,5 тис. л палива. Тоді ж було проведено низку оглядів і обшуків, зокрема у місцях проживання фігурантів. Вилучено пальне, порожні ємності для нього, грошові кошти, транспортні засоби і документи.

«Загалом встановлено, що протиправні дії осіб завдали підприємству понад 1,4 млн грн збитків. Трохи більше третини з цієї суми обвинувачені вже відшкодували», – повідомляє прес-служба прокуратури.

Досудове розслідування здійснювали слідчі СУ ГУ Нацполіції Закарпаття за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Закарпатській області ДСР НПУ.

Як повідомляв enkorr, на Київщині викрили підприємства, які незаконно продавали пальне.

Видання також писало про те, що в Ізмаїлі правоохоронці виявили понад 6 тонн викраденого дизпального.

Раніше поліція Львівщини викрила злочинців, які крали пальне з нафтопроводу.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти