У початок

У січні відправлення дизпального з Індії в Європу впали в шість разів

В січні обсяги експорту дизельного палива з Індії до країн ЄС і Туреччини становили лише 226 тис. тонн, свідчать дані Консалтингової групи «А-95». Це майже в шість разів менше порівняно показниками грудня, коли індійські виробники відвантажили в напрямку Європи 1,31 млн тонн палива.

Головною причиною обвалу постачання є триваюча загроза обстрілів цивільних суден хуситами-повстанцями в акваторії Ємену. Логістика Індії у європейському напрямку залежала від доступу до Суецького каналу, через який проходять майже всі вантажі, що прямують зі сходу на захід.

Єдиний в січні індійський постачальник дизельного палива, Reliance Industries, відвантажив лише три танкери. При цьому найбільший із них, який перевозив 130 тис. тонн продукту до Роттердама, йшов до Європи навколо африканського континенту. Два інші вантажі − 41 тис. тонн і 55 тис. тонн − дісталися портів Венеції й Романо (Албанія).

Попри проблеми з навігацією в Червоному морі, європейський ринок був добре забезпечений паливом у січні. Згідно з даними Консалтингової групи «А-95», в порти країн Європи й Туреччини надійшло 4,02 млн тонн дизпального й газойлю, це на 6% більше за грудневий показник.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти