У початок

У Києві й передмісті викрито нелегальну мережу АЗС з 8-ми станцій

У Києві й Київській області вилучили на нелегальних АЗС контрафактне пальне й обладнання вартістю 9 млн грн. Про це повідомляє Бюро економічної безпеки (БЕБ) України на своєму сайті.

«Детективи Головного підрозділу детективів БЕБ викрили мережу нелегальних автозаправних станцій у столиці й передмісті. АЗС працювали без касових апаратів, не мали жодних дозвільних документів і сертифікатів якості на пальне», – йдеться у повідомленні.

Як зазначають у БЕБ, під час санкціонованих обшуків на 8 заправках детективи вилучили близько 15 тис. л контрафактного пального, зокрема ДП і бензину марки А-95, а також модульні станції для заправки автомобілів.

Орієнтовна вартість вилученого майна становить 9 млн грн.

Наразі досудове розслідування за ч.1 ст. 204 Кримінального кодексу України триває. Проводяться всі необхідні слідчі дії для встановлення осіб, які організували реалізацію незаконно виготовленого пального.

Процесуальне керівництво здійснюють прокурори Офісу генерального прокурора. Оперативний супровід — співробітники  департаменту внутрішньої безпеки та захисту працівників БЕБ.

Порушення вимог Податкового кодексу України й закону про обіг зокрема й пального було зафіксовано за сприяння представників управління контролю за підакцизними товарами ГУ ДПС у м.Києві.

Як повідомляв enkorr раніше,  БЕБ у січні ц.р. припинило у Києві діяльність 5 незаконних автозаправних станцій, які продавали пальне без ліцензій.

Видання також писало, що в лютому у Вараському районі Рівненської області поліцейські викрили нелегальну АЗС й вилучили 4 тонни пального.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти