У початок

У калузькій області рф горів НПЗ після удару БпЛА (оновлено)

Губернатор калузької області владіслав шапша підтвердив, що вночі на території підприємства у дзержинському районі сталася пожежа після падіння БпЛА. З його слів, пожежу уже загасили, пишуть росЗМІ.

«За попередніми даними, постраждалих немає. Проводиться оцінка розміру пошкодження інфраструктури підприємства», — написав шапша в Telegram. Назви підприємства та інших подробиць він не навів.

Проте в екстрених службах повідомляли, що пожежа сталася на території НПЗ «пєрвий завод». У результаті спалахнули три місткості з дизпальним і місткість із мазутом. 

Як з’ясувалося, операцію провело ГУР Міноборони України. Унаслідок атаки заводу кількома дромани-камікадзе в ніч на 10 травня було уражено установку атмосферно-вакуумної трубчатки АВБТ-101.

Інформацію про причетність фахівців ГУР МОУ до атаки на нафтопереробне підприємство УНІАН підтвердили джерела в українській спецслужбі.

«У період із 00:45 до 01:25 на обʼєкті пролунало пʼять потужних вибухів, в результаті яких виникла масштабна пожежа. За попередньою інформацією, під час виконання завдання було уражено установку атмосферно-вакуумної трубчатки АВБТ-101 (виробнича потужність – перероблення 1,2 млн т на рік) і 3 цистерни з дизельним пальним та 1 цистерна з мазутом», – поінформували джерела.

ТОВ «пєрвий завод» — найбільше нафтохімічне підприємство калузької області, розташоване у селищі полотняний завод за 300 км від українського кордону. Займається переробленням товарної нафти й газоконденсату. Цей НПЗ вже було атаковано дронами 15 березня. 

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти