У початок

Видобуток нафтоносних пісків у Канаді зросте на 15% на 2030 рік

Канадські нафтові піски видобуватимуть 3,8 млн барелів на день (б/д) до 2030 року, що на 15% більше, ніж поточний рівень, оскільки компанії зосереджуються на інвестуванні в оптимізацію теперішніх проєктів і підвищення їх ефективності, йдеться у звіті S&P Global Commodity Insights.

Видобуток нафтоносних пісків зріс на 1,3 млн б/д за останнє десятиліття і зараз становить 3,3 млн б/д.

Новий прогноз S&P Global про те, що на 2030 рік видобуток нафтоносних пісків досягне 3,8 млн б/д, на 100 тис. б/д перевищує попередній прогноз зростання.

Канада – четвертий у світі виробник нафти, де приблизно дві третини її видобутку в 4,9 млн б/д припадає на нафтові піски північної Альберти.

У звіті йдеться про те, що видобуток досягне плато на кінець десятиліття через уповільнення інвентаризації проєктів оптимізації, невизначеність, пов’язану з запланованим канадським урядом обмеженням на викиди нафти й газу та потребу в нових потужностях для відводу трубопроводу вже 2026 року.

Нафтові піски зберігають треті у світі за величиною запаси бітуму, і темпи зростання видобутку вплинуть на світові постачання нафти, а також на економічну активність у Канаді.

«Видобувачі продемонстрували поєднання дисципліни й здатності до адаптації з постійним фокусом на максимізації наявних активів шляхом оптимізації й ефективності, зберігаючи міцні баланси в умовах порівняно вищих цін на нафту», — сказала Селіна Хван, директор північноамериканських ринків сирої нафти S&P Global Commodity Insights.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти