У початок

На Тернопільщині підприємство зливало в річку фосфати й нафтопродукти

У Тернопільській області комунальне підприємство забруднювало річку фосфатами й нафтопродуктами, за що змушене було сплатити 1 млн грн штрафу. Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Тернопільській області на своїй сторінці в мережі Facebook.

«Державна екологічна інспекція у Тернопільській області під час неодноразових перевірок виявляла, що комунальне підприємство «Міськводгосп» Кременецької міської ради скидало забруднюючі речовини у річку Ікву зі зворотними водами з перевищенням встановлених норм», – йдеться у дописі.

Як зазначають у ДЕІ, за результатами проб води, відібраних у водоймі, інспекція виявила перевищення граничного обсягу завислих речовин, азоту амонійного, фосфатів, нафтопродуктів тощо.

Відтак було складено акт, на підставі якого видано припис щодо усунення виявлених порушень і надіслано претензію про відшкодування підприємством збитків, заподіяних внаслідок наднормативного скиду забруднюючих речовин в річку Ікву обсягом 961 458 грн.

Проте у встановлений термін, завданих довкіллю збитків підприємство не відшкодувало, і інспекція подала на підприємство-забруднювача до суду.

«Після тривалого відстоювання інтересів держави у судових органах, яке інспекція здійснювала спільно з Тернопільською обласною прокуратурою, правомірність дій інспекції було остаточно підтверджено: Західний апеляційний господарський суд залишив без задоволення апеляційну скаргу КП «Міськводгосп» на рішення Господарського суду Тернопільської області, а рішення суду першої інстанції залишив без змін – йдеться у повідомленні ДЕІ області.

У результаті на користь держави з комунального підприємства було стягнуто 961 458 грн завданої довкіллю шкоди.

Як повідомляв enkorr раніше, у лютому й березні цього року на столичному масиві Оболонь невідомі зливали нафтопродукти в озеро Кирилівське. За цим фактом правоохоронці розпочали кримінальне провадження.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти