У початок

Третій пішов: WOG спростовує заяви Держекоінспекції

Також є російською мовою

Мережа АЗК WOG спростовує інформацію Держекоінспекції України про виявлення випадку реалізації пального без відповідних документів і перешкоджання роботі інспекторів. Про це йдеться у офіційній заяві мережі.

«WOG заявляє про надання всіх необхідних документів і сприяння інспекторам Держекоінспекції Столичного округу під час перевірки на об'єкті компанії», – йдеться у заяві компанії.

Тим часом, як запевняють у WOG, з боку представників Держекоінспекції спостерігалися невідповідні й неналежні дії. На підтвердження цього компанія WOG готова надати відео з камер відеоспостереження, встановлених на АЗК.

Як розповіли у WOG, представники інспекції прибули на АЗК WOG (вул. Богатирська, 15) у вівторок 7 грудня близько 16:00. На вимогу інспекторів було надано документи, що знаходяться в «Куточку споживача». Після їх перегляду перевіряючі попросили протягом доби, тобто 8 грудня до 16:00, надати повний пакет документів. Також повідомили, що планують здійснити забір проб пального.

Наступного дня, зазначають у компанії, представники Держекоінспекції прибули на АЗК близько 13:20. Співробітники АЗК надали їм повний комплект документів, про що інспектор Державної екологічної інспекції зробив відповідний запис. Після отримання повного комплекту документів інспектори почали його вивчати, при цьому дії з відбору проб інспектором не робилися.

«Через час інспектор заявив про потребу відбору проб із резервуару. Проте на той час погодні умови перешкоджали цьому, оскільки розпочався дощ, що спричинило б потрапляння води в резервуар. У зв'язку з цим інспектору було запропоновано взяти проби з ТРК. Проте той викликав поліцію і заявив про перешкоджання його діяльності», — йдеться у повідомленні.

Крім того, співробітниками АЗК було надано обґрунтовані пояснення й спростування представникам Національної поліції щодо дій представників Держекоінспекції на АЗК.

«Після цих дій представники Держекоінспекції й поліції залишили АЗК. При цьому проби нафтопродуктів не було відібрано», — заявили у WOG, додавши, що відбір проб інспекторами Держекоінспекції також не було проведено, хоча перевірка мала тривати до 10 грудня.

«Компанія WOG оперативно перевірила нафтопродукти. Усі нафтопродукти стандартні й відповідають вимогам нормативних документів. Мережа реалізує нафтопродукти, що відповідають якісним показникам. У зв'язку з цим WOG вимагає від Держекоінспекції спростувати цю неправдиву інформацію і провести перевірку відповідності дій інспектором до встановлених законодавством правил і норм», – заявили в компанії.

Це вже не перший випадок важко зрозумілої поведінки Держекоінспекції. Раніше повідомлялося, що 17 листопада 2021 р. відомство опублікувало прес-реліз, в якому серед іншого повідомило, що ним було виявлено невідповідність якісним характеристикам марок бензину Shell V Power і Shebel. Пізніше цю інформацію спростувала сама Держекоінспекція.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти