У початок

Торгівля повз касу: з початку року АЗС оштрафували на 54 млн грн

Державна податкова служба 2024 року оштрафувала АЗС на понад 54,1 млн грн за порушення порядку розрахунків, ідеться у повідомленні пресслужби ДПС.

«Лише у червні поточного року територіальними підрозділами податкового аудиту проведено 107 фактичних перевірок. За їх результатами порушникам очікується донарахування штрафних санкцій на загальну суму понад 7,2 млн грн», — йдеться в повідомленні.

Всього, як зазначили податківці, станом на 1 липня в Україні налічувалося понад 1,3 тис. суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібний продаж пального, якими зареєстровано понад 6,7 тис. реєстраторів розрахункових операцій (РРО).

«Робота ДПС щодо виявлення суб’єктів господарювання, які не фіксують розрахункові операції та не забезпечують прозорість операцій шляхом реєстрації всіх продажів пального через фіскальні реєстратори, активно триває», — наголосили у ДПС.

Як повідомляв enkorr, власнику АЗС на Житомирщині загрожує штраф 64 млн грн та анулювання ліцензії за порушення у використанні РРО. У липні ще одну з мереж АЗС у Дніпропетровській області її було оштрафовано на 14,7 млн грн за подібне порушення.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти