У початок

Tesla і Nio призупиняють послуги із зарядки електромобілів через перебої з електроенергією в Китаї

Енергетична криза в Китаї торкнулася власників електромобілів, оскільки автовиробники, зокрема Tesla й Nio, вирішили призупинити роботу деяких зарядних станцій. До перебоїв у подачі електроенергії призвели посуха і спека, що охопили країну. Про це з посиланням на Bloomberg пише Forbes.ua.

Додатки користувачів показують, що зарядні станції не працюють в місті Ченду в провінції Сичуань, де найсильніша посуха в країні з 1960-х років.

Nio розмістила тимчасові повідомлення у своїй програмі, інформуючи власників про те, що деякі з її станцій заміни акумуляторів в Ченду «відключено через серйозне перевантаження в мережі при високих температурах».

Tesla відключила або обмежила роботу понад дюжину зарядних станцій у двох містах, залишивши тільки дві з них працюючими і тільки вночі 17 серпня, повідомляють місцеві ЗМІ.

Компанія Teld New Energy, яка має в управлінні близько 300 тис. станцій для зарядки у всій країні, просить водіїв перед виїздом перевірити, чи підключені вони до мережі, оскільки місцеві органи влади вимагали відключення деяких обʼєктів. Компанія також пропонує пільгові тарифи для користувачів, які заряджаються пізно вночі або вранці, щоб уникнути пікового часу попиту на електроенергію.

Тим часом Nio закликає користувачів у Сичуані ділитися своїми домашніми зарядними пристроями у період з 20 серпня по 20 вересня.

Нещодавно Китай наказав усім заводам у провінції Сичуань тимчасово зупинити роботу, щоб знизити навантаження на енергосистему, адже через найсильнішу за останні 60 років спеку зросло користування кондиціонерами.

Цей крок стосується заводів, що належать таким компаніям, як CATL, яка постачає акумулятори для Tesla, Foxconn Technology, яка є постачальником Apple, Toyota, Texas Instruments, Volkswagen, Onsemi, й іншим.

Влада намагається зберегти електроенергію для житлових будинків у регіоні, адже офіційні особи попередили, що Сичуань переживає «найважчий і найекстремальніший момент» в електропостачанні. Ймовірно, це повʼязано з тим, що регіон залежить від гідроенергетики, внаслідок чого особливо вразливий до аномальної спеки і посухи, які також спустошують водосховища.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти