У початок

SNEL відкоригував премії на дизпальне

Також є російською мовою

Оператор постачань дизельного пального компанії «Роснафта» в Україну компанія SNEL Energy Ltd (Кіпр) перепідписала зі своїми контрагентами договори щодо обсягів і премій. Про це повідомили джерела в трейдерських колах.

«У жовтні було підкориговано обсяги й премії. Нічого радикального, але премії для всіх підтяглися під $24-25/т, тоді як окремі контрагенти раніше працювали в діапазоні $21-22/т», — повідомив один із контрагентів SNEL Energy.

За його словами, ринок сприйняв таку ініціативу з розумінням, особливих заперечень коригування премії не викликали.

«Під час перебування оператором цього каналу Socar ринок дійсно отримав непогані ціни, і жовтневе коригування на тлі високого попиту на продукт загалом об'єктивне. Основні дебати відбуваються навколо квот, їх порізали всім давнім контрагентам», — каже співрозмовник, стверджуючи, що обсяги було зменшено, зокрема, для ОККО й Maddox, на яких раніше припадало майже 50% відвантажень.

На думку співрозмовника, наступного року «БРСМ» може випасти з пулу постачальників «гомельського продукту».

«У них (SNEL та «БРСМ» — прим. еnkorr) не складається діалог. «Катма» дивно поводиться, влаштовує постійні скандали через затримки з відвантаженнями, хоча це загальна проблема, вона не пов'язана з постачальником, просто на наливі в Гомелі йдуть ремонтні роботи», — розповіло джерело enkorr.

Легкість розриву з «БРСМ» може бути обумовлено ​​як невеликим обсягом імпорту (5 тис. т на місяць), так і високим попитом на продукт, що супроводжується появою нових контрагентів. Зокрема, у жовтні перші партії було відвантажено на адресу структур Леоніда Когана (мережа АЗС «Маркет»).

«Там поки що не все гладко, заявлений обсяг вони вибрати не змогли, але це питання часу», — вважає наш співрозмовник.

На цей час зміни торкнулися лише дизельного пального і лише до кінця року, перемовини на 2022 рік розпочнуться ближче до кінця року. На цю мить постачальник готується до обговорення контрактів на скраплений газ, оскільки у жовтні закінчується договір із «Роснафтою».

SNEL Energy Ltd було утворено у серпні поточного року шляхом перейменування компанії Socar New Energy Limited. Це стало наслідком відмови Socar від угоди щодо придбання української мережі АЗС Glusco. Автоматично Socar New Energy Limited переуступила новій компанії ексклюзивний контракт на постачання дизельного пального й скрапленого газу «Роснафти» в Україну. Максимальні обсяги цього договору досягали 300 тис. т дизельного пального і 40 тис. т скрапленого газу на місяць.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти