У початок

Швейцарія долучилася до обмеження цін на російські нафтопродукти

Федеральна рада Швейцарії 15 лютого узгодила свій режим санкцій проти сирої нафти і нафтопродуктів із росії з останнім пакетом санкцій, ухваленим Європейським Союзом.

Як повідомляється на сайті Федеральної ради Швейцарії, нові санкції набули чинності о 18:00 15 лютого, пише «Бізнес.Цензор».

У повідомленні зазначається, що у відповідь на розгорнуту росією повномасштабну війну проти України ЄС 4 лютого запровадив граничні ціни на нафтопродукти з росії, а також адаптував відповідні перехідні положення. А отже, Швейцарія приєдналася до цих обмежень, як і до запровадженого у грудні обмеження цін на російську нафту.

Відтак швейцарським компаніям дозволено надавати послуги, що сприяють торгівлі, посередництву і транспортуванню таких продуктів, як мазут із росії або походженням із росії, лише за умови, що ціна не перевищує $45 за барель. Ціну на бензин, дизельне пальне або гас обмежено на рівні $100 за барель.

«Метою цих положень є пом’якшення несприятливих наслідків для постачання енергоресурсів до третіх країн і зниження цінових стрибків, спричинених військовою агресією росії проти України, а також обмеження доходів росії від нафти», – сказано в повідомленні.

Як повідомлялося, 5 лютого набуло чинності ембарго на морські постачання бензину, дизелю, гасу, нафти й мазуту з росії до Європейського Союзу. Набули чинності й цінові обмеження на них, запроваджені Євросоюзом і країнами G7.

Із 5 лютого також набув чинності механізм визначення граничних цін на морські перевезення російської нафти в треті країни.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти