У початок

Саудівська Аравія 2 червня розпочне дорозміщення акцій Aramco на $10 млрд

Саудівська Аравія готується офіційно розпочати процес розміщення чергової порції акцій нафтової компанії Saudi Aramco 2 червня. Обсяг може становити понад $10 млрд.

Прийом заявок на участь у дорозміщенні акцій Aramco, як очікується, завершиться наступного четверга, повідомляє Bloomberg.

Папери компанії можуть бути запропоновані інвесторам із 10-відсотковим дисконтом до ринкової ціни. Проте дисконт може виявитися меншим у разі високого попиту.

Інтерес до операції вже виявили близькосхідні і європейські інвестори, потенційний обсяг заявок перевищує $10 млрд, кажуть джерела.

Нагадаємо, що Саудівська Аравія має намір залучити Citigroup Inc. Goldman Sachs Group Inc. та HSBC Holdings Plc для організації дорозміщення акцій Aramco. Також до операції буде залучено Saudi National Bank, зазначають джерела.

Саудівська Аравія провела IPO Aramco 2019 року, розмістивши тоді акції на суму близько $30 млрд. Капіталізація компанії становить 7,03 трлн ріалів ($1,9 трлн). З початку поточного року папери Aramco здешевшали на 12% і в цей час торгуються за ціною трохи вище від 29 ріалів порівняно з ціною IPO в 32 ріали.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти