У початок

Brent торгується за $81,74

Ціни на нафту падають, оскільки політики ФРС прагнуть зберегти зниження ставок, запаси бензину у США зростають. Про це пише Reuters.  

Ціни на нафту впали вранці в п’ятницю, оскільки інвестори відреагували на коментарі офіційних осіб ФРС США, які сказали, що ще надто рано починати розглядати питання про зниження ставок, а також після несподіваного зростання запасів бензину в США, що вплинуло на ринок.

Як повідомляє Reuters, ф'ючерси Brent втратили 12 центів, або 0,15%, до $81,74 за барель на 00:08 за Гринвічем, тоді як американська нафта West Texas Intermediate (WTI) дешевшала на 17 центів, або на 0,22%, до $77,74.

Президент Федеральної резервної системи (ФРС) Далласу Лорі Логан сказала, що вона все ще стурбована ризиками зростання інфляції, попри нещодавнє пом’якшення, попередивши, що Центральний банк (ЦБ) США має бути гнучким і зберігати «всі варіанти», коли він стежить за даними й визначає, як реагувати.

«Дуже важливо, щоб ми не зупинялися на якомусь конкретному шляху монетарної політики, — сказала Логан на заході в Ель-Пасо (штат Техас). — Я думаю, що ще надто рано думати про зниження ставок».

Тим часом запаси сирої нафти в США впали на 4,2 млн барелів — до 454,7 млн барелів за тиждень, що закінчився 24 травня, повідомило в четвер Управління енергетичної інформації (EIA), порівняно з очікуванням в опитуванні Reuters щодо 1,9 млн барелів.

Проте запаси бензину зросли в США всупереч очікуванням, що попит буде вищим напередодні довгих вихідних на День пам’яті, що сигналізує про початок літнього автосезону. Запаси виросли на 2 млн барелів за тиждень — до 228,8 млн барелів, повідомляє EIA, порівняно з очікуваним падінням на 400 тис. барелів. ​

Крім того, ОПЕК+ працює над складною угодою , яку планується узгодити на зустрічі в неділю, яка дозволить групі продовжити деякі з глибоких скорочень видобутку нафти до 2025 року, повідомили в четвер три джерела, знайомі з дискусіями в ОПЕК+.

Організація країн-експортерів нафти на чолі з Саудівською Аравією та її союзники на чолі з росією, разом відомі як ОПЕК+, наразі скорочують видобуток на 5,86 млн барелів на день (б/д), що дорівнює приблизно 5,7% світового попиту.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти