У початок

рф поглибить добровільне скорочення видобутку нафти до кінця І кварталу 2024 року

Віцепрем'єр алєксандр новак підтвердив, що росія поглибить додаткове добровільне скорочення постачання нафти і нафтопродуктів до 500 тис. барелів на добу (б/д) у рамках ОПЕК+. З його слів, обсягу 500 тис. б/д буде досягнуто за рахунок скорочення на 200 тис. б/д вже чинної угоди про зменшення постачань на 300 тис. б/д, повідомляють росЗМІ.

Згідно із заявою алєксандра новака, скорочення постачань триватиме до кінця І кварталу 2024 року. «Надалі для підтримки стабільності ринку ці додаткові обсяги скорочення буде поступово повернуто на ринок – темпом, що залежить від ринкової кон'юнктури», — йдеться в повідомленні. У ньому також зазначається, що добровільне скорочення спрямоване на підтримку стабільності й балансу нафтових ринків.

Учора, 30 листопада, відбулася міністерська зустріч країн-учасниць ОПЕК+. За підсумками зустрічі учасники домовилися про добровільне скорочення у першому кварталі 2024 року видобутку в обсязі понад 2 млн б/д.

Домовленість про спільне скорочення видобутку на 1,4 млн б/д почала діяти між країнами ОПЕК+ з літа 2023 року як тимчасовий захід. Тоді росія зобов'язалася влітку скоротити експорт на 500 тис. б/д, а з вересня і до кінця року зберігати скорочення експорту в 300 тис. б/д. За літніми домовленостями добровільне скорочення видобутку мало завершитися до кінця поточного року.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти