У початок

Пожежа на АЗС у Миколаєві завдала шкоди довкіллю майже на 153 тис. грн

Унаслідок масштабної пожежі на АЗС у Миколаєві, яка сталася у травні-місяці, довкіллю завдано шкоди на 152,8 тис. грн. Про це повідомляє Державна екологічна інспекція (ДЕІ) Південно-Західного округу на своєму сайті.

Як повідомляв раніше enkorr, пожежа на АЗС в Інгульському районі Миколаєва спалахнула 24 травня. Тоді відбувся розлив і займання пального на площі 300 кв. м.

«Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу (Миколаївська й Одеська області) опрацювала інформацію щодо негативного впливу на довкілля внаслідок виникнення надзвичайної ситуації під час дії воєнного стану, а саме пожежі комплексу споруд багатопаливної АЗС по вулиці Новозаводській у місті Миколаєві», – йдеться у повідомленні.

Як зазначають у ДЕІ округу, фахівці інспекції здійснили розрахунок збитку на підставі спеціальної методики розрахунку неорганізованих викидів забруднюючих речовин або суміші таких речовин в атмосферне повітря, яку розроблено й затверджено наказом Міндовкілля уже під час повномасштабної війни росії проти України і яка дає змогу обчислювати обсяги завданої шкоди.

Фахівці ДЕІ також порахували збитки, завдані атмосферному повітрю внаслідок горіння бензовоза з дизельним пальним, який обстріляли російські війська на Сумщині. Йдеться про 368 678 грн. 

Як повідомляв enkorr, ДЕІ порахувала збитки, завдані атмосферному повітрю внаслідок пожежі, спричиненої бомбардуванням нафтобази російськими ракетами 28 лютого в одному з райцентрів Сумської області, оцінивши їх майже в 500 тисяч гривень

Збитки від бомбардування нафтогазовидобувного комплексу на Сумщині фахівці ДЕІ оцінили в 140 млн грн.

Державна екологічна інспекція порахувала й суму збитків, заподіяних атмосферному повітрю внаслідок горіння трьох АЗК «Авантаж-7» на Чернігівщині й газозаправного пункту ТОВ «Газ-ресурс». Йдеться про 590 тис. грн і 50 тис. грн відповідно. 

 

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти