У початок

Збитки від бомбардування нафтогазовидобувного комплексу на Сумщині склали 140 млн грн

Окупанти обстріляли нафтогазовидобувний комплекс у Сумській області, збитки, як зазначає Держекоінспекція, нанесені довкіллю, становлять щонайменше 140 млн грн. Про це ДЕІ повідомила на своїй сторінці у мережі Facebook.

«У березні 2022 року війська російської федерації протягом двох ночей наносили авіаудари по території й об’єктах одного з нафтогазовидобувних комплексів Сумщини. У результаті відбулося загоряння великих ємностей з нафтою і нафтоводяною сумішшю. Упродовж двох діб під час пожеж відбувалося безперервне й інтенсивне забруднення атмосферного повітря продуктами горіння», – йдеться у повідомленні прес-служби.

Як зазначають у ДЕІ, в рамках кримінального провадження фахівці інспекції у Сумській області провели розрахунок збитків, завданих внаслідок забруднення атмосферного повітря. Загальна сума шкоди за двома фактами бомбардування нафтогазовидобувного комплексу перевищила 140 млн грн. 

«Розрахунки збитків було передано до органів прокуратури задля долучення їх до матеріалів кримінальної справи», – повідомляють у Держекоінспекції.

Крім того, інспекція опрацьовує інформацію щодо забруднення земельних ресурсів нафтою і нафтопродуктами. Екоінспектори обміряли площу забруднених ділянок і відібрали 9 об’єднаних проб ґрунту. За результатами лабораторного аналізу, у кожній із відібраних проб виявлено значне перевищення вмісту вуглеводнів та інших забруднюючих речовин. Наразі екоінспектори проводять обчислення шкоди, заподіяної забрудненням земельних ресурсів.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти