В начало

ДЕІ оцінила збитки, заподіяні повітрю пожежами на АЗС «Авантаж-7», у понад 500 тис. грн

Державна екологічна інспекція порахувала суму збитків, заподіяних атмосферному повітрю внаслідок горіння трьох АЗК «Авантаж-7» на Чернігівщині й газозаправного пункту ТОВ «Газ-ресурс». Йдеться про 590 тис. грн і 50 тис. грн відповідно, повідомляє ДЕІ на своїй сторінці в мережі Facebook.

«На початку березня-місяця, коли на Чернігівщині йшли запеклі бої, під ворожий обстріл потрапила мережа АЗК ТОВ «Авантаж-7». Ворогом було повністю знищено три автозаправні комплекси: все пальне, обладнання і споруди, а пожежа спричинила неорганізований викид забруднюючих речовин в атмосферне повітря», – йдеться у повідомленні.

Як зазначає прес-служба ДЕІ, за цими фактами спеціалісти екоінспекції у Чернігівській області провели розрахунки збитків, завданих довкіллю, на підставі Методики розрахунку неорганізованих викидів забруднюючих речовин або суміші таких речовин в атмосферне повітря внаслідок виникнення надзвичайних ситуацій та/або під час дії воєнного стану й визначення обсягів завданої шкоди.

«Загальна сума шкоди за неорганізований викид забруднюючих речовин в атмосферне повітря склала понад 590 тис. грн», – зазначають у ДЕІ, додаючи, що під ворожий обстріл російських окупантів потрапив і автомобільний газозаправний пункт ТОВ «Газ-ресурс». Сума збитків, заподіяних довкіллю, за цим фактом склала 50 029 грн.

«Офіційні розрахунки буде передано правоохоронним органам з метою подальших репарацій», – підсумували екологи.

Як писав раніше enkorr, фахівці Державної екологічної інспекції (ДЕІ) України порахували збитки, завдані атмосферному повітрю внаслідок пожежі, спричиненої бомбардуванням нафтобази російськими ракетами 28 лютого в одному з райцентрів Сумської області, оцінивши їх майже в 500 тисяч гривень

 

 

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти