У початок

Польські страйкарі не змогли повторно заблокувати найбільший ПП на кордоні з Україною

Після відкликання дозволу на проведення протесту місцевою владою польські протестувальники перегородили основну автотрасу на польській стороні біля пункту пропуску «Дорогуськ» фурою з причепом, але рух відновили альтернативною дорогою.

Про це сказав заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач, передає «Інтерфакс-Україна».

«Протестувальники вчора навіть поставили й заблокували рух на одній із доріг вантажним транспортним засобом, але зараз поліція намагається його прибрати з дороги, а вантажівки проїжджають іншою дорогою, тому заторів у русі поки що немає», – сказав заступник міністра.

З його слів, пунктом пропуску «Ягодин-Дорогуськ» від його розблокування о 14:00 за Києвом 11 грудня скористалося понад 100 вантажівок на в'їзд і виїзд з України.

Деркач зауважив, що розблокувати цей пункт пропуску вдалося завдяки збору даних про порушення поліцією і протестувальниками умов протесту, а саме непропуск гуманітарної допомоги і небезпечних вантажів.

«Учора під час рішення про відкриття ПП місцевий голова Дорогуська заявив, що причиною цього рішення було невиконання протестувальниками умов протесту», – пояснив високопосадовець, водночас нагадавши, що ще три українсько-польські ПП залишаються заблокованими, проте продовжують працювати.

Щодо анонсованої з 11 грудня акції протесту угорських перевізників на ПП «Захонь-Чоп», заступник міністра зазначив, що вони не перешкоджають руху вантажного транспорту.

«Вони не блокують рух. Тобто рух на ПП «Захонь-Чоп» як був, так і здійснюється, але протестувальники мають дорогу, їх контролює угорська поліція. Поки що жодних зіткнень і проблем немає», – описав поточну ситуацію заступник міністра.

Як повідомляв enkorr раніше, напередодні було завершено блокаду найбільшого вантажного пункту пропуску «Ягодин-Дорогуськ» на кордоні з Україною.

Водночас представники Спілки перевізників Словаччини заблокували рух вантажівок через пункт пропуску «Вишнє-Нємецьке» на українсько-словацькому кордоні.

Нагадаємо, з 6 листопада польські перевізники почали страйк і блокують рух вантажівок через українсько-польський кордон. Страйкарі вимагають заборонити реєстрацію в Польщі транспортних компаній з іноземним капіталом, через що польських підприємців нібито витісняють з ринку. Також вони вимагають відновлення дозволів на в’їзд до Євросоюзу для українських перевізників і покращення обслуговування на кордоні. Акція польських перевізників планувалася терміном на два місяці – до кінця року.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти