У початок

Блокаду пункту пропуску «Ягодин-Дорогуськ» завершено — Кубраков

Блокаду пункту пропуску «Ягодин-Дорогуськ» завершено. З 14:00 там відновлено стабільний рух вантажівок. 

Про це повідомив віцепрем'єр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков у Facebbok.

«У напрямку до України проїхали 15 транспортних засобів – вони на пункті пропуску. Також 25 вантажівок оформлюються – прямуватимуть у бік Польші», — написав він.

Зі слів Кубракова, понад місяць тривало блокування найбільшого вантажного пункту пропуску.

«За цей час команда міністерства й посольства буквально щоденно займалась питанням розблокування. Провели десятки зустрічей, перемовин на всіх можливих рівнях. Це була складна робота, але її ще не завершено. Кордон має бути розблокованим повністю, а подальші блокування не допущені», — додав міністр.

У свою чергу лідер польських протестувальників Рафал Меклер заявив, що голова гміни Дорогуськ, розташованої на кордоні з Україною, просто розпустив акцію.

«Із Дорогуська нам зателефонували і сказали, що близько 13:00 глава гміни (wójt) розпустить акцію протесту», – написав Меклер на своїй сторінці в X (Twitter).

Він стверджує, що українську сторону напередодні було попереджено про відкликання дозволу на протест.

Як відомо, з 6 листопада на українсько-польському кордоні через страйк перевізників ускладнено рух вантажівок. У чергах стоять тисячі фур. Серед основних вимог – повернення практики дозволів для українських перевізників, скасованої угодою з ЄС до 30 червня 2024 року.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти