У початок

У жовтні Індія купувала російську нафту за $84,2 за барель

Згідно з попередніми даними індійського уряду, середня ціна на російську нафту, що відвантажується в Індію, у жовтні зросла до $84,20 за барель, що значно перевищує граничну ціну в $60, встановлену країнами G7 торік у грудні.

Як повідомляє Reuters, Індія заплатила найвищі ціни за російську нафту в жовтні з моменту введення обмеження ціни, забезпечивши збільшення доходів москви, незважаючи на зусилля західних країн обмежити доходи виробника й фінансування розв’язаної нею повномасштабної війни в Україні.

Індія, третій у світі імпортер і споживач нафти, стала найбільшим покупцем морської російської нафти, оскільки західні країни скоротили закупівлі після вторгнення москви в Україну понад рік тому.

Згідно з підрахунками Reuters на основі останніх даних, опублікованих на сайті Міністерства торгівлі Індії, Індія у вересні купувала російську нафту за середньою ціною близько $81,24 за барель.

Споживання російської нафти Індією може зрости внаслідок зниження цін, заявив урядовець минулого тижня.

Ціна на основний російський сорт Ural у балтійських портах з кінця листопада впала нижче від $60 за барель.

Нью-Делі хоче скоротити витрати на імпорт сирої нафти, а середня вартість російської нафти нижча, ніж з Іраку й Саудівської Аравії, другого і третього за величиною постачальників нафти в Індію.

Ціна бареля нафти з Іраку й Саудівської Аравії у жовтні в середньому становила $85,97 і $98,77 відповідно, свідчать оприлюднені дані.

Крім прямих постачань з росії, індійські нафтопереробники також отримують російську нафту з портів Греції, Іспанії й Кореї.

Нафтопереробники в Індії переважно купують російську нафту на основі доставки, а продавці організовують доставку і страхування.

Дотримання фіксованої «стелі» G7 дозволяє використовувати західні послуги, такі як доставка і страхування, в транзакціях із російською нафтою.

Дані індійського уряду не вказують витрати на фрахт, страхування чи інші збори, які сплачують індійські нафтопереробники, але вони значно вищі, ніж обмеження ціни в $60 за барель.

Щоб скоротити доходи москви і закрити лазівки в механізмі, призначеному для покарання москви за її повномасштабне вторгнення в Україну, минулого місяця Сполучені Штати запровадили санкції проти морських компаній і суден за перевезення російської нафти, що продається за ціною вище від $60.

Індія залежить від імпорту, щоб задовольнити понад 80% своїх загальних потреб у нафті, і рідко купувала російську нафту в минулому через високі витрати на транспортування.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти