У початок

«Око за око»: ОККО завершила збір 325 млн грн на Sharks

Мережа ОККО і фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим» завершили збір 325 млн грн на 25 розвідкомплексів Shark для Збройних сил України. Про це enkorr повідомили у прес-службі мережі.  

Для цього знадобилося трохи менше 4,5 місяця – ініціатива «Око за око» стартувала торік 1 листопада. З кожного проданого літра брендового пального Pulls ОККО перераховувала по 1 грн на Shark. Небайдужі українці також перераховували на комплекси і на спецрахунок «Повернись живим».

«Ми це зробили. Дякую кожному з мільйонів українських водіїв, що долучились до ініціативи. Гуртом ми змогли доволі швидко акумулювати необхідну суму на розвідкомплекси для підсилення армії. Буквально щотижня на лічильну ми бачили плюс один новий Shark», – коментує підсумки ініціативи СЕО ОККО Василь Даниляк, додавши, що «вже завтра ми стартуємо з новим, не менш масштабним проєктом допомоги ЗСУ разом із «Повернись живим» і вами».

Нагадаємо, перший із комплексів Shark уже в ЗСУ. А скоро, зі слів директора БФ «Повернись живим» Тараса Чмута, й решта 24 вестимуть розвідку уздовж усього фронту – відстежуватимуть рух ворога й коригуватимуть вогонь артилерії на глибину до 60 кілометрів. «Важливо, що це не окремі безпілотники, а самодостатні автономні комплекси у повнопривідному мікроавтобусі, спеціально розробленому командою фонду під їхню роботу. Це значно збільшує мобільність і можливості екіпажів, убезпечує їх», – каже він.

Як писав раніше enkorr, до кожного з 25 комплексів Shark вартістю 13 млн грн входить обладнане пунктом управління прохідне авто Torsus Terrastorm від Pulsar Expo, пускова установка і два БпЛА від Ukrspecsystems, які мають розмах крил 3,4 м, здатність працювати у повітрі до 4-х годин і стійкість до засобів РЕБ. Камера цих БпЛА дає змогу здійснювати адаптивний трекінг цілі навіть при швидкості об‘єкта 100 км/год.

У рамках ініціативи для армії також закуплять 25 резервних безпілотників, щоб вчасно можна було замінювати апарати, втрачені чи пошкоджені під час завдань. Поки тривав збір, паралельно йшла підготовка і 25 екіпажів для управління БпЛА.

Довідка enkorr  

Мережа АЗК ОККО (концерн «Галнафтогаз»), яка входить до складу OKKO Group, – одна з найбільших автозаправних мереж в Україні. У структурі компанії також мережа закладів харчування в дорозі, стаціонарні й мобільні лабораторії контролю якості нафтопродуктів тощо.

Підрозділи компанії займаються реалізацією товарів через магазини на АЗК, продажем нафтопродуктів великим і малим гуртом, надають послуги з експертизи якості пального.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти