У початок

Інвестори зацікавилися відновленням 30 свердловин «Укрнафти»

«Укрнафта» приймає заявки від інвесторів на відновлення видобутку на 30 ліквідованих свердловинах. Про це на полях ХІ Міжнародної нафтогазової конференції «Колтюбінг. ГРП. Бурові сервіси. Геологія та геофізика» розповів заступник директора компанії Володимир Гришаненко, повідомляється на її сайті.

«ПАТ «Укрнафта» почало прийом заявок від інвесторів на відновлення видобутку на 30 ліквідованих свердловинах шляхом забурення бокових стовбурів. Ревіталізація свердловин – це важливий елемент підвищення видобутку. Спеціалісти компанії провели аудит ліквідованих свердловин, які є власністю «Укрнафти», – йдеться у повідомленні.

Загалом таких свердловин – 4 222, 2 100 з них перебувають у межах спецдозволів «Укрнафти». З цих двох тисяч 700 – у межах контурів запасів. Тобто, можна їх відновлювати й отримувати додатковий видобуток, зазначають у компанії.

«План на 2024 рік – розпочати відновлення 30 свердловин шляхом буріння бокових стовбурів, – зазначив Володимир Гришаненко. – Вже є зацікавлені компанії, які отримали доступ до бази геологічних даних по цих свердловинах».

«Укрнафта» як власник свердловини й спецдозволу має всю необхідну інфраструктуру, здійснює видобуток і оперує видобутими вуглеводнями. Інвестор отримує кошти шляхом генерації кешфлоу відновленою свердловиною. Угода – після участі у тендері на платформі електронних закупівель Prozorro – укладається за принципами Risk Service Agreement.

При цьому, уточнюють у компанії, інвестор зобов'язується провести роботи з відновлення видобутку – це може бути власними силами або шляхом залучення підрядників «під ключ», «Укрнафта» ж здійснює операційний контроль.

Інвестор отримує 70% коштів, які генерує відновлена свердловина, поки не поверне вкладені інвестиції. Після цього він отримуватиме 50% коштів.

Як писав enkorr раніше, «Укрнафта» за три роки пробурить 160 свердловин і бічних стовбурів.

При цьому вже на 2024 рік компанія планує почати будівництво 30 нових свердловин.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти