У початок

Нова мітла: Glusco очолили люди з «Нафтогазу»

Дві компанії, які входять до групи Glusco, отримали нових керівників від «Нафтогазу». Про це свідчать дані в «Опендатаботі».

Зокрема, директором компанії «Глуско Рітейл», яка управляє однойменною мережею автозаправок, став Юрій Приставський.

Він у 2018-2019 рр. займав позицію заступника директора ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України», потім перейшов у «Нафтогаз Ойл Трейдинг».

Його колега Марина Мірошниченко, згідно з даними в «Опендатаботі», стала директором оптового напрямку групи — компанії «Глуско Україна». До цього вона була заступницею директора «Нафтогаз Ойл Трейдинг» Володимира Бичкова.

Як повідомило enkorr проінформоване джерело в Glusco, нові призначення стали можливими через рішення (уточнення) суду. Оскільки попередніми рішеннями було накладено арешт на корпоративні права компаній, тобто були заборонені зміни стосовно корпоративних прав, зокрема й зміни керівників у реєстрах.

Разом із цим співрозмовник видання зазначив, що справи у Glusco «не дуже добре». «Є ймовірність, що скоро компанію виселять з офісу, зокрема й через заборгованість за оренду», — каже він.

З його слів, новий власник Glusco Александрос Александру не має змоги впливати на діяльність компанії.

«Він не має ніякої змоги впливати на компанії, які нібито йому належать. Він досі не зміг завести кошти для виплати зарплат персоналу, закриття боргів тощо», — каже співрозмовник.

Інше джерело enkorr, навпаки, каже про покращення справ і прогнозує відкриття частини мережі АЗС найближчим часом.

«От-от частину заправок, які не в оренді, а залишилися під контролем Glusco, запустять. Принаймні персонал на АЗК обдзвонюють і говорять про «готовність номер один», — розповів співрозмовник enkorr.

Як повідомлялося, 13 травня уряд ухвалив документ, згідно з яким 172 заправки компанії Glusco перейшли в управління державної компанії НАК «Нафтогаз».

Нагадаємо, у травні 2021 року ізраїльський бізнесмен Нісан Мойсеєв, якому належала Glusco Energy S.A, продав її компанії SNEL, акціонерами якої були азербайджанська Socar і трейдер з азербайджанським корінням Maddox. У серпні 2021 року SNEL змінила назву на SNEL Energy, а в грудні 2021 р. стало відомо, що новим власником цієї компанії став грецький підприємець Димитріос Аніфантакіс.

20 травня 2022 р. в компанії випустили прес-реліз, згідно з яким 29 березня 2022 року компанія Snel Energy Ltd, яка належала Димитріосу Аніфантакісу, перейшла у власність іншого підприємця – Александроса Александра.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти