У початок

Нафта продовжує дешевшати, Brent менше від $92 за барель

Ціни на нафту, що напередодні впали до мінімальних за півроку значень, під час торгів у середу знову перейшли до зниження.

Жовтневі ф'ючерси на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 14:39 за київським часом здешевшали на $0,36 (0,39%) — до $91,98 за барель, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Котирування ф'ючерсів на WTI на вересень на електронних торгах на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) на вказаний час знизилися на $0,11 (0,13%) – до $86,42 за барель.

У вівторок ф'ючерси на Brent впали в ціні на 2,9%, а контракти на WTI здешевшали на 3,2%, оновивши мінімум із середини лютого і кінця січня відповідно.

Негативним чинником для нафтового ринку став перегляд даних про динаміку ВВП єврозони у другому кварталі. Згідно з переглянутими даними Євростату, економіка валютного блоку у квітні-червні збільшилася на 0,6% порівняно з попереднім кварталом, тоді як раніше повідомлялося про зростання на 0,7%.

Ринок також продовжує стежити за перемовинами щодо ядерної програми Ірану, на яких за останні дні було досягнуто певного прогресу.

У цьому експерти Goldman Sachs Group Inc. скептично оцінюють змогу відновлення ядерної угоди у короткостроковій перспективі. Вони вважають, що навіть у разі успіху перемовин Тегерана з США і Євросоюзом іранська нафта повернеться на світовий ринок «у кращому разі на початку 2023 року».

Певну підтримку котируванням на початку торгів надали оприлюднені напередодні ввечері дані Американського інституту нафти (API), які вказали на зниження запасів нафти в США на 448 тис. барелів минулого тижня після підвищення на 2,156 млн барелів тижнем раніше. Офіційну доповідь влади про запаси енергоносіїв у країні за тиждень, що завершився 12 серпня, буде оприлюднено в середу, о 17:30 за київським часом.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти