У початок

У Кабміні заявили про завершення кризи пального

В Україні подолано дефіцит пального. Про це заявив заступник міністра економіки Денис Кудін в ефірі телемарафону, повідомляє «Кореспондент».  

«Сьогодні можна впевнено говорити, що ту тимчасову ситуацію з дефіцитом пального, яку ми мали на початку літа, вже подолано. У країні достатня кількість бензину й дизелю», — заявив він.

З його слів, завдяки достатній пропозиції пального на ринку ціни йдуть униз. На їхнє зниження, вважає Кудін, також впливає зниження цін на нафту.

Заступник міністра висловив сподівання, що побоювання щодо зростання ціни на пальне через повернення акцизу не виправдаються.

«Ми не очікуємо підвищення цін на пальне через цю ініціативу», — сказав він.

Як повідомляв enkorr, через п’ять місяців після скасування акцизу й зменшення ПДВ з 20-ти до 7% уряд вніс у Верховну Раду законопроєкт про скасування пільгового оподаткування на пальне, який було зареєстровано на сайті парламенту 14 серпня.

Зазначимо, до війни «нафтові» акцизи приносили в бюджет до 70 млрд грн, або до 2,25 млрд євро на рік (за торішнім курсом). ПДВ на акциз — ще 0,45 млрд євро відповідно. Ставки були такі: бензин — 213 євро/1000 л, ДП — 139, скраплений газ — 52 євро.

На думку директора Консалтингової групи «А-95» Сергія Куюна, після повернення акцизу ціни на нафтопродукти на АЗС залишаться на поточному рівні. Таку ж думку висловив і Олександр Кубраков, міністр інфраструктури України (Мінінфраструктури ініціювало подання законопроєкту).

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти