У початок

Індійська Reliance намагається продати нафту з США, оскільки російської нафти стає більше

Минулого тижня Reliance Industries Ltd. запропонувала американську нафту іншим покупцям в Азії, незвичайний крок для нафтопереробників, які рідко прагнуть перепродати сиру нафту протягом кількох тижнів після її покупки. Про це повідомляє Bloomberg.

Найбільший приватний переробник Індії намагався продати нафту West Texas Intermediate Midland для травневого завантаження, згідно з повідомленнями трейдерів, обізнаних із цим питанням, які побажали залишатися невідомими через конфіденційність інформації. Reliance не відразу відповів на запит про коментар.

Індія відмовилася від деяких своїх більш традиційних постачальників після повномасштабного вторгнення рф в Україну 2022 року, скориставшись дешевшою нафтою з росії, якої уникали інші покупці. Закупівлі нещодавно знизилися, оскільки США посилили санкції проти москви, а вантажі сирої нафти Sokol, ключового сорту, опинилися в підвішеному стані.

Індія нещодавно відновила закупівлі Sokol, що, можливо, спонукало великих покупців, таких як Reliance, продавати дорожчі альтернативи. Раніше цього місяця офіційні особи США заявили, що вони не очікували, що переробники Нью-Делі перестануть купувати російську нафту.

WTI Midland, Sokol і Murban в ОАЕ є схожими сортами, які дають більше дизельного пального, ніж альтернативна нафта після очищення.

Трейдери не уточнили, чи пов'язаний перепродаж Reliance американської нафти з відновленням закупівель Sokol. Також досі неясно, чи повернуться потоки російської нафти в Індію до торішніх рекордних рівнів.

Зі слів трейдерів, Reliance також намагалася продати вантажі сирої нафти Murban для квітня-травня, перш ніж запропонувати американську нафту.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти