У початок

Індія не підтримає ліміту цін на нафту з росії без консенсусу країн — Bloombeg

Індії потрібен широкий консенсус із боку інших споживачів, перш ніж підтримати запровадження ліміту цін на російську нафту, пише агентство Bloomberg із посиланням на обізнані джерела.

«Південноазіатська країна, яка стала одним із найбільших покупців російської нафти, не наважується долучитися до плану, поки не буде досягнуто консенсусу з усіма покупцями», — зазначило видання, зіславшись на слова своїх джерел про позицію Індії щодо ліміту цін на російську нафту.

Як підкреслили співрозмовники агентства, цю позицію, швидше за все, буде донесено заступнику голови Мінфіну США Уоллі Адейемо та його команді під час зустрічей з індійськими чиновниками й керівниками компаній, які американська сторона запланувала провести з середи по п'ятницю.

Видання повідомило, що політики в Індії побоюються втрат доступу до російської нафти через встановлення цінової межі. Як заявляв глава МЗС Індії Субраманіям Джайшанкар у серпні, купівля нафти у росії дозволяє Індії пом'якшити вплив на громадян високих цін на енергоносії. 

Агентство при цьому наводить слова самого Адейемо, згідно з якими коаліція з обмеження цін на російську нафту розширилася, але він не збирається випереджати її заяви.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти