У початок

«Нафтогаз» програв суд АРМА у справі мережі Glusco

Агентство з розшуку та менеджменту активів виграло ще один суд у справі АЗС, які арештували у підозрюваного у держзраді Віктора Медведчука. Про це повідомляє прес-служба АРМА.

Господарський суд Києва ухвалив судове рішення, яким підтвердив законність дій АРМА щодо розірвання договору управління корпоративних прав і майна з ТОВ «Нафтогаз Ойл Трейдинг» в односторонньому порядку через неналежне управління мережею АЗС Glusco.

«Нафтогаз Ойл Трейдинг» отримала в управління автозаправні комплекси та об’єкти нерухомості 13 травня 2022 року в особливому порядку.

3 серпня 2023 р. АРМА повідомило, що розірвало договори з «Нафтогаз Ойл Трейдинг» на управління мережею автозаправних станцій Glusco. Підставою для такого кроку в агентстві назвали недостовірну звітність НОТ.

13 вересня 2023 року Кабінет міністрів України прийняв рішення, згідно з якими арештовані активи Glusco передаються в управління ПАТ «Укрнафта».

У січні 2024 року АРМА ініціювало перед Кабміном скасування розпоряджень і розірвання договорів з «Укрнафтою» нібито через її відмову від підписання актів приймання-передачі активів АЗК. У свою чергу в «Укрнафті» заявили, що не можуть цього зробити без погодження Антимонопольного комітету.

У лютому АРМА і «Укрнафта» досягли компромісу з цього питання. «Укрнафта» сплатила 21 млн грн гарантованих платежів за управління мережею і спільно з АРМА написали заяву на концентрацію на адресу АМКУ.

«Після погодження з АМКУ «Укрнафта» зможе розпочати фактичне управління мережею АЗК Glusco», − зазначали в компанії.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти