У початок

Імпорт російської нафти в Індію впав через ціни, а не через проблеми з оплатою

Імпорт нафти в Індію з росії скоротився через непривабливі ціни, а не через проблеми з оплатою, заявив міністр нафти країни Хардіп Сінг Пурі.

«Проблеми з оплатою немає... Це чиста функція ціни, за якою наші нафтопереробні заводи купуватимуть», — сказав Пурі на прес-конференції.

Згідно з даними Reuters, грудневий імпорт російської нафти в Індію впав до 11-місячного мінімуму, оскільки п’ять кораблів, завантажених легким сортом Sokol, попрямували в інші місця після того, як США наклали санкції на деякі судна і вантажовідправників за те, що вони не дотримувалися фіксованих G7 граничних цін на нафту в $60 за барель у російських портах.

«Уряд Індії має лише одну вимогу, щоб індійський споживач отримував енергію за найбільш економічною ціною, без збоїв», — сказав він, додавши, що в середньому Індія купує 1,5 млн барелів російської нафти на день.

З його слів, нафтові компанії поки що не скаржилися йому на проблеми з розрахунками за імпорт нафти.

«Якщо вони (росія) не пропонують нам (хорошу) знижку, чому ми купуватимемо в них», — сказав Пурі, додавши, що нові виробники нафти у віддалених регіонах готові пропонувати кращі знижки, ніж росія, на продаж сирої нафти.

Він відмовився говорити про нових постачальників, які пропонують кращі ціни.

Індія, третій у світі імпортер і споживач нафти, стала головним покупцем морської російської нафти, що продається зі знижкою, після того, як західні організації відступили після повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти