У початок

Міністри енергетики країн ЄС виступають проти стелі цін тільки на газ рф – ЗМІ

Міністри енергетики країн ЄС не підтримують встановлення ліміту цін, якщо він стосується винятково російського газу, повідомило у п'ятницю агентство Bloomberg із посиланням на неназваних дипломатів Євросоюзу.

Згідно з повідомленням, деякі міністри хочуть запровадити обмеження цін на весь імпортований газ, йдеться також про спільні закупівлі газу. Крім цього, чиновники виступають за вилучення надприбутків у енергетичних компаній.

На цю мить ціни на газ у вісім разів вищі, ніж буває в середньому цієї пори року, повідомляє Bloomberg.

Раніше The Financial Times повідомила, що щонайменше 10 країн ЄС виступають проти ідеї запровадити стелю цін на російський газ, побоюючись, що москва припинить його постачання.

Введення ліміту цін на газ рф вимагатиме згоди всіх 27 країн Євросоюзу, оскільки такий захід фактично є санкціями з боку ЄС. Однак для ухвалення пропозиції з обмеження цін на газ від будь-яких постачальників буде достатньо більшості голосів у Євросоюзі. При цьому Угорщина, Австрія і Нідерланди раніше були проти стелі цін на весь імпорт.

У Брюсселі у п'ятницю на позачерговому засіданні ради ЄС з енергетики обговорюватимуться ціни на ринку енергоносіїв і питання безпеки енергопостачання країн Євросоюзу. Раніше цього тижня голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн наполягала на ідеї запровадити граничну ціну на російський газ. 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти