У початок

Для українських перевізників автоматизують отримання міжнародних дозволів

Міністерство інфраструктури запровадило автоматичну видачу дозволів ЄКМТ, що дають змогу здійснювати багаторазові міжнародні перевезення. Про це повідомив заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм, передає «Економічна правда».

«Щороку видача ліцензій виливалася у довгі черги на морозі, перевізникам доводилося заповнювати документи вручну, і як наслідок багато хто не встигав і зазнавав збитків від простою», – розповів Найєм. При цьому на ринку створювалися посередники, які пропонували «вирішити» питання швидко.

Тепер для участі в конкурсі на дозволи подавати документи треба буде винятково в електронному вигляді через систему «Шлях». 

Найєм зауважив, що наразі система проходить тестовий режим, й усі анкети, заповнені в пробний період, будуть автоматично видалені системою перед початком офіційної процедури конкурсу.

Для участі в конкурсі перевізникам необхідно подати електронні анкети на 2023 рік з 1 до 31 жовтня 2022 року. Редагувати заявки можна буде лише до моменту передачі на розгляд конкурсної комісії.

«Процедура повністю виключає людський фактор і можливість зловживань і затягування з видачею. До того ж, робота системи буде повністю прозорою і зрозумілою для всього ринку перевізників», – додав заступник міністра.

Нагадаємо, Україна 29 червня підписала угоду про лібералізацію автомобільних перевезень з ЄС, або «транспортний безвіз». Угода скасовує потребу отримання українськими перевізниками відповідних дозволів для здійснення двосторонніх і транзитних перевезень в держави ЄС.

Торік Укртрансбезпека запустила кабінет перевізника – там можна отримати дозвіл на міжнародні перевезення з безкоштовним бронюванням.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти