У початок

Мінімум 5 мільйонів: в АРМА озвучили вимоги до нового управителя Glusco

Учора, 7 серпня, під час наради з представниками профільних міністерств і державних компаній Міненерго підтримало пропозицію АРМА про передачу мережі «Глуско» в управління АТ «Укрнафта» за особливою процедурою — у порядку статті 21-1 закону про Нацагентство, йдеться у повідомленні прес-служби АРМА.

Зокрема керівник АРМА Олена Дума зазначила, що з урахуванням негативного досвіду попереднього управителя в майбутньому договорі буде зафіксовано низку суттєвих умов, однією з яких є мінімальна сума щомісячних надходжень до бюджету – 5 млн грн.

Окрім цього, передбачається погодження з АРМА змін у менеджменті компаній, чиї корпоративні права перейдуть у розпорядження управителя, а також подання «Укрнафтою» конкретизованої звітної інформації за всіма рахунками, що не виконувалось попереднім управителем.

«Твердо переконана, що зростання гарантованого доходу держави у щонайменше 13 разів є кращим свідченням ефективності нових підходів у роботі АРМА. До того ж, ідеться лише про мінімальну суму, яка зростатиме в міру збільшення обсягів продажу пального. Тепер остаточне слово за урядом – і десятки АЗС по всій країні почнуть реально працювати на державний бюджет», — зауважила Дума.

Як повідомляв enkorr3 серпня 2023 р. АРМА повідомила, що розірвала договори з «Нафтогаз Ойл Трейдинг» на управління мережею автозаправних станцій Glusco. Підставою для такого кроку в агентстві назвали недостовірну звітність НОТ.

У свою чергу компанія «Нафтогаз Ойл Трейдинг» (НОТ) поширила заяву в якій  зазначено, що НОТ ефективно і прозоро управляє мережею АЗС Glusco, а одностороннє розірвання договорів з боку Агентства з управління активами (АРМА) на управління мережею є неправомірним. 

На думку директора Консалтингової групи «А-95» Сергія Куюна, «Нафтогаз Ойл Трейдинг» виконала свою задачу зі збереження майна мережі Glusco у досить важких у мовах, тому наступні управителі мережі мають бути вдячними компанії за це.

Нагадаємо, у травні 2022 року управителем мережі АЗС «Глуско» урядом визначено ТОВ «Нафтогаз Ойл Трейдинг».

Мережу Glusco створено на базі активів «роснєфті» в Україні. 2016 року роздрібний бізнес компанії придбав ізраїльський бізнесмен Нісан Мойсеєв, який і дав мережі назву Glusco. Після початку тиску української влади на мережу Мойсеєв у травні 2021 року продав її компанії Snel, акціонерами якої були азербайджанська Socar і трейдер з азербайджанським корінням Maddox. У серпні 2021 року Snel змінила назву на Snel Energy, а в грудні 2021-го стало відомо, що новим власником цієї компанії став грецький підприємець Димитріос Аніфантакіс.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти