У початок

НОТ буде боротися за Glusco – заява

«Нафтогаз Ойл Трейдинг» (НОТ) ефективно і прозоро управляє мережею АЗС Glusco, а одностороннє розірвання договорів з боку Агенції управління активами (АРМА) на управління мережею є неправомірним. Про це заявив «Нафтогаз Ойл Трейдинг» на своїй сторінці у Facebook.

Зі слів директора НОТ, компанія готує звернення до Кабінету міністрів України щодо незаконності дій АРМА. Він наголосив, що товариство вважає укладені договори управління майном Glusco чинними й буде виконувати їх до миті вирішення спірних питань.

Згідно з повідомленням, ТОВ «Нафтогаз Ойл Трейдинг» щомісяця звітувало агентству за результатами виконання договорів управління, однак жодних зауважень про надання недостовірних даних від них не надходило.

«Ми працюємо на досягнення двох цілей: енергетична стійкість України й безпека і комфорт споживачів. Мережа АЗС стабільно працює і працюватиме задля країни і людей. А будь-які неправомірні дії несуть шкоду національній безпеці України», – зазначив В.Бичков.

Як повідомляв enkorr, 3 серпня 2023 р. АРМА повідомила, що розірвала договори з «Нафтогаз Ойл Трейдинг» на управління мережею автозаправних станцій Glusco. Підставою для такого кроку в агентстві назвали недостовірну звітність НОТ.

Нагадаємо, у травні 2022 року управителем мережі АЗС «Глуско» урядом визначено ТОВ «Нафтогаз Ойл Трейдинг».

Мережу Glusco створено на базі активів «роснєфті» в Україні. 2016 року роздрібний бізнес компанії придбав ізраїльський бізнесмен Нісан Мойсеєв, який і дав мережі назву Glusco. Після початку тиску української влади на мережу Мойсеєв у травні 2021 року продав її компанії Snel, акціонерами якої були азербайджанська Socar і трейдер з азербайджанським корінням Maddox. У серпні 2021 року Snel змінила назву на Snel Energy, а в грудні 2021-го стало відомо, що новим власником цієї компанії став грецький підприємець Димитріос Аніфантакіс.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти