У початок

У червні російська нафта для Індії стала найдешевшою з часів великої війни в Україні

Середня вартість постачання російської нафти на береги Індії в червні була найнижчою від початку повномасштабного вторгнення москви в Україну понад рік тому, пише Bloomberg.

Згідно з останніми даними Міністерства торгівлі та промисловості Індії, ціна за барель, включаючи витрати на фрахт, становила $68,17, порівняно з $70,17 у травні й $100,48 роком раніше. Хоча це вище від обмеження на рівні $60, встановленого західними країнами для москви, цей поріг не включає доставку.

Після початку повномасштабної війни росії в Україні Індія разом із Китаєм стала одним із найбільших споживачів дешевшої російської нафти у світі. Дані Kpler показують, що індійський імпорт скоротився за останні два місяці, причому очікується, що в серпні обсяги впадуть далі, оскільки виробник ОПЕК+ виконує зобов’язання за скорочення експорту. Однак аналітична компанія бачить, що постачання у країну Південної Азії відновлюються з жовтня.

Індія зазвичай купує російську сиру нафту на основі доставки, включаючи фрахт, страхування й інші різні витрати. Продавець бере на себе всю логістику і ризики, пов’язані з транспортуванням сирої нафти, незалежно від того, ціна вантажу нижча чи вища.

Згідно з урядовими даними, імпорт з Іраку в червні в середньому становив $67,10 за барель, а імпорт із Саудівської Аравії був набагато вищим – $81,78. Індія покладається на імпорт, щоб задовольнити 88% своїх потреб у нафті.

Міністр нафти Індії Хардіп Сінгх Пурі заявив журналістам у Нью-Делі в п’ятницю, що знижки на російську нафту зменшилися, не уточнюючи подробиць. Світові базові ціни зросли протягом останніх тижнів після того, як росія й Саудівська Аравія пообіцяли обмежити постачання, щоб підтримати ринок.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти