У початок

Американські бурильники восьмий тиждень поспіль скорочують кількість нафтових вишок

Енергетичні компанії США скорочують кількість працюючих нафтових вишок восьмий тиждень поспіль, повідомляє енергетична компанія Baker Hughes у своєму звіті від 4 серпня.

Об’єднана кількість нафтових і газових бурових установок, ранній індикатор майбутнього видобутку, впала на п’ять – до 659 за тиждень до 4 серпня, що є найнижчим показником з березня 2022 року.

Це також був 13-й раз за останні 14 тижнів, коли бурильники різали бурові установки.

Baker Hughes каже, що це зменшує загальну кількість бурових установок на 105, або на 14%, менше, ніж торік.

Нафтові вишки в США цього тижня зменшились на чотири – до 525, впавши восьмий тиждень поспіль до найнижчого рівня з березня 2022 року, тоді як газові вишки залишаються стабільними на рівні 128.

Постачальник даних Enverus, який публікує власні дані про кількість бурових установок, повідомив, що бурильники додали 13 установок за тиждень, що закінчився 2 серпня, збільшивши загальну кількість до 724. Проте загальна кількість все ще знизилася приблизно на одну установку за останній місяць і на 16% рік до року.

Ф’ючерси на нафту в США зросли протягом останніх шести тижнів і зараз збільшились приблизно на 4% цього року після зростання приблизно на 7% 2022 року. Тим часом ф’ючерси на газ у США впали приблизно на 43% цього року після зростання приблизно на 20% торік.

Це падіння цін на газ змусило деяких виробників сланцю, таких як Pioneer Natural Resources і Devon Energy, скоротити бюджети й попередити про зниження активності буріння і завершення робіт у найближчі місяці.

Незважаючи на деякі плани зменшення кількості бурових установок, незалежні геологорозвідувальні й видобувні компанії, які відстежує фінансова компанія TD Cowen, були на шляху до збільшення витрат приблизно на 19% 2023 року порівняно з 2022 роком після збільшення витрат приблизно на 40% торік і на 4% 2021 року.

Видобуток сирої нафти в США в травні впав до 12,66 млн барелів на день. Це найнижчий показник із лютого.

Дані Управління енергетичної інформації минулого тижня показали, що нижчі ціни й уповільнення активності буріння нарешті призвели до того, що видобуток досягає піку й скорочується.

Попри зниження цін на газ, видобуток у 48 нижніх штатах США зріс на 0,7 млрд куб. футів на день (Bcfd) – до рекордних 115,0 Bcfd у травні, згідно з EIA, перевищивши попередній історичний максимум на рівні 114,3 Bcfd у квітні.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти