У початок

Міненерго й Держгеонадр переглянуть існуючий фонд свердловин і передадуть їх у роботу бізнесу

Міністерство енергетики спільно з Державною службою геології та надр України перегляне фонд існуючих свердловин газу і оперативно передасть їх у роботу бізнесу.

Про це повідомив заступник міністра енергетики Микола Колісник на ІХ Міжнародній нафтогазовій конференції «Ньюфолк НКЦ», передає «Бізснес.Цензор».

«Іноді економіку відновлення старого бурового фонду не можна порівняти з бурінням фактично з нуля. Повинні спільно з Держгеонадр вивчити питання існуючих свердловин і оперативно надавати їх у роботу ринку. У часи змін повинні ризикувати, залучаючи новітні технології й підходи і відновлювати газовий видобуток», – сказав Колісник.

З його слів, узятий Україною курс на енергонезалежність передбачає передусім забезпечення внутрішніх потреб за рахунок власних ресурсів, і одним із провідних напрямів на цьому шляху є швидке відновлення і подальше нарощування обсягів газовидобутку.

«Наразі наше завдання як держави – допомогти бізнесу для початку відновити видобуток до рівня кінця лютого, коли розпочалися активні бойові дії», – зазначив Колісник.

Раніше повідомлялося, що Україна, попри активні бойові дії на своїй території, була і залишається надійним партнером для ЄС, надаючи послуги транзиту природного газу і нафти для країн Східної й Центральної Європи. 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти