У початок

Ціни на нафту продовжують зростати, Brent здорожчала до $117,66 за барель

Нафтовий ринок продовжує зростати у п'ятницю на очікуваннях збільшення попиту на енергоресурси за ймовірного зниження пропозиції. Вартість липневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $117,66 за барель, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Товарні запаси бензину в США минулого тижня впали на 482 тис. барелів, до 219,71 млн. барелів — мінімального рівня для цієї пори року з 2014 року, свідчать дані Міністерства енергетики країни.

«Стає зрозуміло, що запаси продовжать скорочуватися. Саме це штовхає ціни на нафту вгору», — зазначає аналітик BOK Financial Денніс Кісслер, слова якого наводить агентство Bloomberg.

Вартість липневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:15 КСК у п'ятницю становить $117,66 за барель, що на $0,26 (0,22%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у четвер ці контракти здорожчали на $3,37 (3%), до $117,4 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на липень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $114,27 за барель, що на $0,18 (0,16%) вище за підсумкове значення попередньої сесії. У четвер вартість цих контрактів збільшилася на $3,76 (3,4%), до $114,09 за барель.

У центрі уваги трейдерів залишається обговорення в Євросоюзі пропозиції запровадження ембарго на постачання країнам регіону російської нафти. Раніше Угорщина заявила, що не підтримає цю пропозицію, поки не буде знайдено розв'язання проблеми її енергетичної безпеки.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти