У початок

Мексика обмежує імпорт нафтопродуктів і нафтохімїї

Мексика запровадила обмеження на імпорт десятків продуктів нафтопереробної і нафтохімічної промисловості, щоб приборкати крадіжку й фальсифікацію палива, включаючи певні типи бензину і дизельного пального, авіаційного палива й присадок, повідомляє її офіційний бюлетень у понеділок.

Попри те, що країна – важливий виробник сирої нафти, вона імпортує очищену нафту й нафтохімічні продукти, тому що її слабкі нафтопереробні заводи (НПЗ) намагаються переробити важку сиру нафту, яку виробляє державна енергетична компанія Pemex.

Мексика заявила, що ці заходи спрямовано на боротьбу з нестримним чорним ринком краденого і фальсифікованого палива, який становить небезпеку для здоров’я людей, навколишнього середовища й транспортних засобів.

«Це дуже серйозно, — сказала Джулія Гонсалес, юрист з енергетики, яка спеціалізується на конституційному праві Мексики. —  Тому що вони обмежують імпорт багатьох продуктів, які використовуються для кількох процесів».

Постанова поширюється на авіаційне паливо, а також на деякі види бензину й дизелю, включно з біодизелем, які не є масовими. Вона також охоплює певні нафти, спирти, віск і мінеральні масла, а також добавки, включаючи метил-трет-бутиловий ефір.

Огляд Reuters даних про імпорт Мексики показав, що найважливіші нафтопереробні й нафтохімічні продукти, які імпортує країна, преміальний і звичайний бензин, а також звичайне дизпальне, не постраждали.

Однак не відразу було зрозуміло, який вплив ці заходи матимуть на багато галузей, які їх використовують.

Документ, опублікований в останньому випуску офіційного вісника, набуде чинності наступного дня після опублікування й діє безстроково.

Марсіал Діас, колишній чиновник Pemex, який став консультантом Qua Energy, попередив, що хоча заходи можуть допомогти придушити нестримну практику чорного ринку, вони «впливають на інші галузі, які використовують ці ресурси у своїх процесах».

Міністерство енергетики може видавати спеціальні дозволи на імпорт, йдеться в указі, додаючи, що інші державні установи також будуть вносити корективи в процеси.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти