У початок

Лівія завантажила нафтовий танкер у порту Брега попри заборону на експорт

Нафтовий танкер Front Jaguar місткістю 600 тис. барелів завантажувався в лівійському порту Брега в середу, повідомили Reuters портові інженери й показали дані Kpler, попри блокаду, яка призупинила інший експорт.

Танкеру дозволили завантажити нафту зі сховища після того, як експорт було припинено у великих лівійських портах, повідомили інженери, не надавши додаткових подробиць.

Експорт сирої нафти в основних лівійських портах було закрито майже на тиждень, а видобуток нафти різко впав після того, як 26 серпня східна влада розділеної країни наказала повністю припинити видобуток нафти.

Заява східної влади була відповіддю на дії західних угруповань, які намагаються усунути колишнього керівника Центрального банку Лівії (CBL) Садіка аль-Кабіра й замінити його суперником.

Дві законодавчі палати Лівії заявили 3 вересня, що погодили механізм вирішення суперечки щодо контролю над CBL, яка отримує доходи від експорту нафти Лівії, що є величезною частиною національного багатства Лівії.

Експорт сирої нафти в порту Зуейтіна в середу було припинено, але танкер Gaz United місткістю 5 тис. тонн повинен був прибути туди в четвер для завантаження пропану, повідомили інженери Reuters у середу.

Криза щодо контролю над CBL загрожує розгорнутися і може покласти край чотирирічному періоду відносного миру в основному експортері нафти, який давно розділений між фракціями на сході й заході.

Національна нафтова корпорація, яка контролює нафтові ресурси Лівії, у понеділок оголосила про форс-мажор на нафтовому родовищі El Feel з видобутком 70 тис. барелів на день (б/д). Минулого тижня агентство Reuters повідомило, що виробництво там призупинено.

NOC 28 серпня заявив, що загальний видобуток нафти впав більш ніж наполовину від типового рівня до трохи більш як 590 тис. б/д. Не відразу було зрозуміло, де знаходиться поточне виробництво.

Агентство Reuters повідомило 31 серпня, що лівійські нафтові родовища Сарір, Месла і Нафура отримали наказ відновити видобуток від свого оператора Arabian Gulf Oil Company, дочірньої компанії NOC.

Близько 150 тис. б/д з Сарір і Месла надходили до порту Харіга для місцевого споживання, а надлишки зберігалися, повідомили в середу інженери на родовищах.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти