У початок

Роздрібні продажі NEV у Китаї вперше в серпні перевищили позначку в 1 млн

Роздрібні продажі легкових автомобілів на новій енергії (NEV) у Китаї досягнуть чергового рекордного рівня в серпні, перевищивши позначку в 1 млн уперше в історії.

Згідно з попередніми даними, оприлюдненими сьогодні Асоціацією пасажирських автомобілів Китаю (CPCA), у серпні роздрібні продажі легкових електромобілів у Китаї становили 1,015 млн одиниць, що на 42% більше, ніж того ж місяця торік, і на 16% порівняно з липнем.

Це перший випадок, коли показник роздрібних продажів легкових NEV перевищив позначку в 1 млн, перевищивши попередній рекорд у 947 347 одиниць у грудні 2023 року.

За даними CPCA, цього року загальний обсяг роздрібних продажів китайських легкових електромобілів становив 6,004 млн одиниць, що на 35% більше, ніж торік.

Гуртові продажі китайських легкових електромобілів у серпні становили 1, 51 млн одиниць, що на 32% більше, ніж рік тому, і на 11% більше, ніж у липні.

Це буде вдруге і вперше цього року, коли гуртові продажі пасажирських NEV перевищать позначку в 1 мільйон. Поточний історичний рекорд цієї цифри становить 1 114 804 одиниць у грудні 2023 року.

Цього року загальний обсяг гуртових продажів легкових електромобілів у Китаї становив 6,613 млн одиниць, що на 30% більше, ніж торік.

У серпні роздрібні продажі всіх легкових автомобілів у Китаї становили 1,91 млн одиниць, що на 1% нижче, ніж того ж місяця торік, але на 11% більше, ніж у липні.

Цього року загальний обсяг роздрібних продажів усіх легкових автомобілів у Китаї становив 13,477 млн одиниць, що на 2% більше, ніж торік.

Це означає, що проникнення NEV у роздрібну торгівлю в Китаї становило 53,14% у серпні й 44,55% з початку року.

У липні роздрібні продажі NEV у Китаї становили 878 тис. одиниць, уперше рівень проникнення перевищив 50% на місячній основі.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти