У початок

У липні попит на авіаційне паливо в Іспанії зріс до найвищого рівня за десятиліття

Споживання реактивного палива в Іспанії в липні зросло до найвищого рівня за понад 50 років, додавши ознак того, що попит в Європі повертається, пише Bloomberg.

Продажі авіаційного палива зросли на 11% порівняно з минулим роком, до 723 тис. тонн, що є найвищим показником за будь-який місяць у національних даних, зібраних іспанським CORES, починаючи з 1969 року. Раніше enkorr повідомляв, що в іншій країні ЄС, Італії, споживання авіапального у липні зросло до рекордного за останні 22 роки обсягу в 526 тис. тонн.

Згідно з окремими даними міністерства, продажі авіаційного палива в Італії також зросли, збільшившись у липні на 9,4% у річному обчисленні до найвищого показника за будь-який місяць, починаючи з 2002 року. Споживання також зросло у Франції порівняно з тим же періодом минулого року.

Сильна туристична активність у Середземномор’ї компенсує дефіцит на деяких інших європейських ринках, таких як Німеччина, де слабкі економічні показники вплинули на попит, повідомила минулого тижня консалтингова компанія FGE.

Продажі бензину в Іспанії також зросли, збільшившись на 7,4% у річному обчисленні, до найвищого рівня з серпня 2007 року. Дорожнє дизельне пальне було єдиним основним паливом, продажі якого скоротилися.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти