У початок

Кулеба закликав країни ЄС не платити за російські нафту й газ у рублях

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав країни Євросоюзу не погоджуватися на вимогу рф платити за газ і нафту у рублях.

Про це він написав у Twitter, повідомляє «Бізнес.Цензор».

«Якщо будь-яка країна ЄС схиляється перед принизливими вимогами путіна платити за нафту і газ рублями, це буде все одно, що однією рукою допомагати Україні, а іншою – допомагати росіянам вбивати українців. Я закликаю відповідні країни зробити мудрий і відповідальний вибір», – зазначив він.

Як повідомлялося, 23 березня російська влада прийняла рішення перевести оплату за постачання російського газу на експорт у країни, визнані путіним «недружними», в російські рублі. Водночас, за словами президента рф владіміра путіна, росія продовжить постачати газ відповідно до передбачених контрактами об’ємів. Однак таким чином рф в односторонньому порядку змінює валюту платежу, передбачену контрактами.

Раніше російський уряд за дорученням путіна затвердив перелік іноземних держав і територій, які «здійснюють недружні дії». Цим країнам росія спочатку вирішила не повертати борги в іноземній валюті.

У цей перелік потрапили держави-члени Європейського Союзу, Австралія, Албанія, Андорра, Великобританія (включаючи острів Джерсі та підконтрольні заморські території – острів Ангілья, Британські Віргінські острови, Гібралтар), Ісландія, Канада, Ліхтенштейн, Мікронезія, Монако, Норвегія, Республіка Корея, Сан-Марино, Північна Македонія, Сінгапур, США, Тайвань, Україна, Чорногорія, Швейцарія та Японія. 

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти