У початок

Німецька EnBW відмовиться від нових контрактів на імпорт вугілля й газу з росії

Німецька енергетична компанія EnBW не укладатиме нових контрактів з рф, допоки її президентом є владімір путін. Про це виконавчий директор компанії Френк Мастьо заявив на щорічній прес-конференції, повідомляє «Укрінформ».

«За цього керівництва не буде жодних нових контрактів на постачання з росією», – сказав Мастьо, зазначивши, що багато довгострокових контрактів було скорочено вже на початку року.

За його словами, війна в Україні вимагає зменшення залежності від російського газу і вугілля, будування LNG-терміналів і швидкого розширення мережі відновлюваних джерел, а тому компанія намагається диверсифікувати свої джерела постачання енергоресурсів.

Утім, за словами керівника, третя за величиною енергетична компанія Німеччини все ще купує «незначну частину» кам’яного вугілля й газу з росії для своїх 5,5 млн споживачів. Він визнав, що якщо відмовитися від російського вугілля загалом можливо, то замінити російський газ одразу не вийде.

«Як ви знаєте, повна заміна закупівель у короткостроковій перспективі у разі теоретичної втрати російського газу для нас нездійсненна, як і для більшості учасників ринку», – сказав Мастьо, зазначивши, що Німеччина продовжуватиме покладатися на імпорт газу з рф ще деякий час.

Водночас він відзначив, що EnBW декілька років тому вже почала зі скрапленим газом, однак для збільшення його імпорту необхідно якнайшвидше побудувати нові LNG-термінали.

За даними компанії, 2021 року EnBW закупила 495 терават-годин газу, з яких п’яту частину – в росії, та 4,2 млн тон кам’яного вугілля, частка російського при цьому перевищувала 85%.

EnBW є третьою за величиною енергетичною компанією Німеччини після RWE і E.ON. Ці компанії також зменшили закупівлю енергоресурсів у рф. 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти