У початок

Литовський постачальник не купуватиме «газпромівський» газ

Литовський постачальник газу Ignitis grupe, який купує частину необхідного йому газу у «газпрому», відмовиться від закупівель у російського газового концерну. Про це повідомляє «Економічна правда» з посиланням на ІА «Інтерфакс-Україна».

«Ми платежів «газпрому» не плануємо, тому для нас неактуально, але закупимося попкорном», – сказав менеджер зі зв'язків із громадськістю Ignitis grupe Артурас Кетлерюс, коментуючи плани росії перевести розрахунки за газ із деякими країнами в рублі.

За його словами, Ignitis з початку цього року не купував у «газпрому» газ для потреб Литви, проте газ купувався для латвійських і естонських клієнтів і зберігався в Інчукалнському сховищі в Латвії.

Куплений торік у «газпрому» обсяг газу становив менш як третину всього газового портфеля Ignitis.

«Газпромівський» газ у Литві, ймовірно, купує найбільший у країні споживач газу – завод азотних добрив Achema і, можливо, дрібніші клієнти.

Прем'єр Інгріда Шимоніте нещодавно сказала, що Литва могла б вижити без постачання «газпромівського» газу, проте, за її словами, його закупівлі здійснюються «через певні технічні моменти».

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти