У початок

Китайські імпортери CПГ шукають дешеві постачання на спотовому ринку — Bloomberg

Китайські імпортери скрапленого природного газу (CПГ) шукають дешеві постачання на спотовому ринку після того, як ціни впали до найнижчого рівня з 2021 року. Про це пише Bloomberg.

Покупці CПГ, включаючи Shenzhen Energy Group і China Gas Holdings Ltd., ведуть перемовини з потенційними постачальниками про додаткові постачання протягом наступних кількох місяців, зі слів трейдерів, обізнаних у цьому питанні. China Resources Gas Group придбала партію з постачанням у середині березня.

Інтерес до додаткових постачань з Китаю — найбільшого у світі імпортера CПГ — виникає після того, як падіння спотових цін зробило паливо конкурентоспроможнішим за вартістю з місцевими варіантами газу й нафтопродуктів, повідомили трейдери.

«Проте спотовий попит на китайський CПГ залишається низьким, особливо порівняно з ажіотажними покупками минулого місяця напередодні новорічних свят за китайським календарем. Очікується, що азійські ціни на цей вид палива продовжать знижуватися, оскільки достатня пропозиція перевищує спотові закупівлі, особливо у міру закінчення сезону пікового зимового попиту», — зазначено у публікації.

Китайський імпорт CПГ відновлюється після спаду 2022 року, коли вірусні обмеження й високі ціни знизили попит на паливо. Січневий імпорт підскочив майже на 30% у річному обчисленні, але все ще був приблизно на 8% нижчим, ніж того ж місяця 2021 року, згідно з даними відстеження постачань.

Тим часом ціни на CПГ, що постачається китайськими вантажівками, цього року впали приблизно на 16%, що вказує на слабке внутрішнє споживання газу.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти