У початок

Казахстан з 12 липня знову запроваджує обмеження на вивезення нафтопродуктів

Казахстан із 12 липня вкотре запроваджує заборону на вивезення бензину, дизпального й інших видів нафтопродуктів автотранспортом.

Як випливає зі спільного наказу міністра енергетики Казахстану та інших відомств, заборона діятиме 6 місяців. Вона не поширюється на мастила, а також на вивезення пального у бензобаках транспортних засобів і в окремих ємностях об'ємом не більше 20 літрів.

Як повідомлялося, термін дії введеної в країні в листопаді 2021 року заборони на вивезення автотранспортом дизельного пального й окремих видів нафтопродуктів закінчився 21 травня 2022 року. До цього, 2021 року і раніше, Казахстан неодноразово обмежував вивезення нафтопродуктів, щоб уникнути дефіциту пального на внутрішньому ринку.

2023 року, за прогнозами Міненерго країни, Казахстан, швидше за все, відійде від практики запровадження обмежень на експорт нафтопродуктів.

«Напевно, наступного року ми відійдемо від цього, нічого не обмежуватимемо. Але нам потрібно побудувати правильні ринкові відносини, щоб окремі учасники ринку не зловживали цим», — зазначав раніше казахстанський міністр енергетики Болат Акчулаков.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти