У початок

Brent здешевшала до $105,28 за барель на побоюваннях скорочення попиту в Китаї

Ціни на нафту опускаються під час азіатських торгів у вівторок на побоюваннях скорочення попиту на пальне в Китаї, де фіксується зростання захворюваності на коронавірус.

Вартість вересневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:03 за київським часом у вівторок склала $105,28 за барель, що на $1,82 (1,7%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у понеділок ці контракти зросли у ціні на 8 центів, до $107,1 за барель, передає «Інтерфакс».

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на серпень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) склала на цей час $102,14 за барель, що на $1,95 (1,87%) нижче за підсумкове значення попередньої сесії. На час закриття ринку в понеділок вартість цих контрактів опустилася на 70 центів, до $104,09 за барель.

Влада Китаю фіксує зростання нових випадків захворювань на COVID-19 і вживає заходів для стримування поширення інфекції. За даними Trading Economics, обмеження на пересування так чи інакше торкнулися вже понад 30 млн китайців. Учасники ринку побоюються, що новий спалах коронавірусу може призвести до скорочення попиту на пальне у найбільшому імпортері вуглеводнів у світі.

Ринок також чекає на візит президента США Джо Байдена до Саудівської Аравії. Байден, як очікується, зустрінеться зі спадкоємним принцом Саудівської Аравії Мухаммедом бен Салманом, а також із лідерами інших арабських країн, включаючи Єгипет, Йорданію, Ірак і Об'єднані Арабські Емірати.

Президент США, як очікується, порушить питання нарощування видобутку нафти в регіоні, проте навіть якщо йому вдасться заручитися такими обіцянками, наслідки для ринку можуть виявитися незначними, оскільки резервні потужності держав ОПЕК обмежені.

Крім того, трейдери з побоюванням сприйняли дані Комісії з торгівлі товарними ф'ючерсами (CFTC) про те, що кількість довгих позицій у ф'ючерсах на Brent і WTI минулого тижня впала до мінімуму з 2020 року.

«Опубліковані в п'ятницю дані CFTC показали, що оптимізм ринку впав до мінімуму більш ніж за два роки, що підкреслює брак упевненості в тому, що «довгі» позиції у сировинних товарах є розумною інвестицією на тлі економічної невизначеності», — сказала старший енергетичний трейдер CIBC Private Wealth Management Ребекка Бебін.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти