У початок

Кабмін пропонує скасувати акциз, знизити ПДВ і нову формулу на пальне

Також є російською мовою

На засіданні Кабінету міністрів 11 березня було ухвалено два важливих рішення щодо забезпечення українців пальним. Про це розповіла у Facebook перший віце-прем'єр – міністр економіки України Юлія Свириденко.

Уряд зокрема пропонує змінити формулу розрахунку максимальної дозволеної ціни на пальне в роздріб. До неї буде включено додаткові витрати, що виникли після переорієнтації постачань із Білорусі й Росії в Польщу, Румунію й Угорщину.

За її словами, зміна формули дасть економічний стимул мережам завозити більше пального (за формулою розрахунку, адекватною війні, зараз везти нафтопродукти мережам невигідно).

Водночас аби уникнути значного підвищення вартості ресурсу, уряд ухвалив ще одне рішення – подав у Верховну Раду законопроєкт про скасування акцизу на пальне й зниження ставки ПДВ з 20% до 7%. Це суттєво зменшить розмір податків, які нещодавно становили понад половину роздрібної ціни, зазначила Свириденко.

«Обидва рішення набудуть чинності одночасно. Нову формулу почнемо застосовувати, як тільки Верховна Рада проголосує за зниження податків. У результаті мережі завезуть більше пального, а ціна не зросте», – спрогнозувала вона.

Раніше про потребу перегляду формули граничних цін і зниження податків на пальне неодноразово заявляв директор Консалтингової групи «А-95» Сергій Куюн.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти