У початок

Газ для зберігання в Україні транспортують 40 іноземних трейдерів – Оператор ГТС

У квітні-вересні 2023 року 40 компаній-нерезидентів активно користуються послугою short-haul Оператора газотранспортної системи (ГТС) України й транспортують газ для зберігання в Україні.

Про це з посиланням на прес-службу ОГТСУ повідомляє «Бізнес.Цензор».

Зазначається, що в цьому сезоні Оператор ГТС уклав 25 нових договорів на надання транспортних послуг для нерезидентів, а їх загальна кількість перевищила 130 іноземних клієнтів.

«Ситуація на європейському ринку газу створює потребу в додаткових можливостях для зберігання. І цю потребу може і має закривати Україна, яка надає міжнародним партнерам вигідні послуги за дуже конкурентоспроможними цінами», – підкреслив генеральний директор ОГТСУ Дмитро Липпа.

У серпні компанія провела стрес-тестування газової інфраструктури України. Результати підтвердили високу надійність української газової інфраструктури в умовах війни, зокрема для зберігання й транспортування газу українських та іноземних замовників послуг.

Як повідомлялося, станом на 13 вересня обсяг газу від іноземних трейдерів, які скористалися послугою зберігання «блакитного» палива в українських підземних сховищах, склав понад 1,8 млрд кубометрів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти